İçeriğe geç

Haberler

20 Kasım 2019

Fizyoterapist Onur Aşkar, 20 Kasım’da Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen Öğrenme Güçlüğü’ne Multidispliner Yaklaşım Sempozyumu’nda Denge Merkezi’nin Öğrenmeye Etkisini anlattı.

15-17 Kasım 2019

Ayak ve Omurga Biyomekaniği Eğitimi

Duyuçocuk Danışma Merkezi’nde 15-16-17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen “Ayak ve Omurga Biyomekanik Eğitimi”, Sure Step Eğitim Direktörü Steve Kulifaj tarafından verildi. Eğitime fizyoterapistler, ortez protez uzmanları ve teknikerleri, ergoterapistler ve aynı branşlarda üniversite son sınıf öğrencileri katıldı. 3 gün süren eğitim boyunca katılımcılara; Ayak ve Omurga Biyomekaniği, Ortez Seçimi ve Ölçü Alma ve Uygulama eğitimi verildi.

6 Kasım 2019

Hareketin Bilişsel Fonksiyonlara Etkisi Eğitimi

Fizyoterapist Onur Aşkar, Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi bölümü öğrencilerine “Hareketin Bilişsel Fonksiyonlara Etkisi” konulu bir eğitim verdi. 6 Kasım 2019’da verilen eğitimde Onur Aşkar öğrencilere, doğru teşhisin ve etkili tedavinin öneminden bahsetti.

31 Ekim 2019

Duyu Bütünleme Semineri

Fizyoterapist Onur Aşkar, 31 Ekim 2019 tarihinde Tuzla’daki Çember Montessori Anaokulu’nda okul öncesi öğretmenlerine ve diğer katılımcılara Duyu Bütünleme Semineri verdi.

22 Ekim 2019

Duyu Bütünleme Semineri

Fizyoterapist Onur Aşkar, 22 Ekim 2019 tarihinde Ataşehir Beşağaç Montessori Anaokulu’nda okul öncesi öğretmenlerine ve diğer katılımcılara Duyu Bütünleme Semineri verdi.

20 Ekim 2019

Duyu mu Duygu mu? Semineri

Fizyoterapist Onur Aşkar’ın Duyu mu Duygu mu? isimli semineri, 20 Ekim 2019 tarihinde Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezi’nde gerçekleşti. Doktorlar, psikologlar, okul öncesi öğretmenleri, fizyoterapistler ve ebeveynlerin katılımıyla gerçekleşen seminer içeriğinde; Duyu Sistemleri Nelerdir? Normal Duyusal Motor Gelişim Nasıl Olur? Duyu Bütünleme Bozukluğu Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Şüphelenmeliyiz, Değerlendirme Yöntemleri, Ailelerin ve Profesyonellerin Duyusal Bozuklukları Fark Etme Süreçleri gibi konulara yer verildi.

13 Ekim 2019

Duyu Bütünleme Semineri

Bu defa Kayseri’deydik. Fizyoterapist Onur Aşkar, 13 Ekim 2019 tarihinde Akıl Küpü Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde okul öncesi öğretmenlerine ve ailelere Duyu Bütünleme konulu seminer verdi. Seminerde katılımcılara, normal dışı gelişim durumlarının analizi ve yönlendirme zamanı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

4 Ağustos 2019

Uzman Eğitimi

Duyuçocuk olarak yeni binamızda düzenlediğimiz uzman eğitimimizde, normal duyusal motor gelişim ve bunun bilişsel fonksiyonlara etkisini anlattık. Fizyoterapist Onur Aşkar tarafından verilen seminerimiz; fizyoterapistler, ergoterapistler, okul öncesi öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve psikologların katılımıyla gerçekleşti ve farklı bakış açılarıyla fikir alışverişi yaptığımız bir eğitim oldu.

24 Mart 2019

Fizyoterapist Onur Aşkar, 24 Mart 2019 tarihinde ZezeMontessori Anaokulu velilerine Duyu Bütünleme Semineri verdi.

30 Ekim 2018

Duyuçocuk Otizm Günleri Etkinliği

1. Duyuçocuk Otizm Günleri Etkinliğini, 30 Ekim 2018’de Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik Konuşmacı olarak Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Barış Ekici, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Doğangün, Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Can, Çocuk, Ergen ve Yetişkin Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Zengibar Özarslan, Zihin Engelliler Öğretmeni Dr. Öğr. G. Oktay Taymaz Sarı, Pedagog Aslı Kılıçaslan, Sağ. İltş. Uzm. Birgül Polat ve Fizyoterapist Onur Aşkar’ın katıldığı etkinlikte tanılama, terapi programları, çocuk gelişimi, duyu bütünleme terapisi ve daha birçok konu konuşuldu.